„Nenosím rondon s vyšitým jménem, nepoužívám espumu, nerad vážím suroviny a nemám v oblibě exklusivní ingredience, přehnané sebevědomí ani těsné slipy. Věcí, jež mám upřímně rád, je naštěstí mnohem více. A právě těm se věnuje kniha, která je upřímnou poctou pokrmům, na nichž jsem vyrostl. Prorostlé maso, vnitřnosti, víno, ovocné pálenky, ořechy, bylinky anebo obyčejný chleba jsou typickými produkty naší země a zároveň i základem mé kuchyně. Nedám dopustit na staromódní vaření v kastrůlku, živočišný... Celý popis
Koupit za 715 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Jazyk, srdce, mozek, krev - Martin Pecina
Doprava:
48 Kč
Skladem
719 Kč
Koupit za 719 Kč
Jazyk, srdce, mozek, krev Martin Pecina
Doprava:
99 Kč
Skladem
637 Kč
Koupit za 637 Kč
Jazyk, srdce, mozek, krev
Doprava:
54 Kč
639 Kč
Koupit za 639 Kč
Jazyk, srdce, mozek, krev - Martin Pecina
Doprava:
49 Kč
Skladem
719 Kč
Koupit za 719 Kč
Jazyk, srdce, mozek, krev - Martin Pecina
Doprava:
59 Kč
Skladem
802 Kč
Koupit za 802 Kč
Popis
„Nenosím rondon s vyšitým jménem, nepoužívám espumu, nerad vážím suroviny a nemám v oblibě exklusivní ingredience, přehnané sebevědomí ani těsné slipy. Věcí, jež mám upřímně rád, je naštěstí mnohem více. A právě těm se věnuje kniha, která je upřímnou poctou pokrmům, na nichž jsem vyrostl. Prorostlé maso, vnitřnosti, víno, ovocné pálenky, ořechy, bylinky anebo obyčejný chleba jsou typickými produkty naší země a zároveň i základem mé kuchyně. Nedám dopustit na staromódní vaření v kastrůlku, živočišný tuk, silné omáčky ani vůni uzeného. Rád bych vyzdvihl veskrze prosté, laciné a mnohdy opomíjené ingredience, jež kdysi byly obvyklou součástí tuzemských jídelníčků. Pšenice, kroupy, kopřivy, trnky, rybíz, šneci, morek nebo hovězí oháňka mě naplňují větším vzrušením nežli foie gras s ananasem či osmnáctichodové menu vařené v plastovém kondomu, servírované na břidlici a zahalené v efektních oblacích ze suchého ledu a tekutého dusíku.“
Milostný dopis moravské kuchyni od typografa, grafického designéra a vítěze soutěže MasterChef 2022.
Milostný dopis moravské kuchyni od typografa, grafického designéra a vítěze soutěže MasterChef 2022.
Parametry
Žánr | naučné |
Rok vydání | 2023 |
Nakladatelství | Esence |
Autor | Martin Pecina |
Počet stran | 176 |
Výrobce | Esence |
Vazba | Pevná bez přebalu lesklá |
Jazyk | české |
Váha | 884 gramů |
ISBN | 978-80-242-9331-8 |